Marmerkoekjes met pindakaas
- Herkomst Italie
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van lilly_italia
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Deegroller
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De theebiscuit in een keukenmachine fijnmalen.
- Doe dit met de in een kom.
- Samen met de rest van de ingredienten goed mengen.
- Een bakblik met bakpapier bekleden en hierop het mengsel verspreiden.
- Het is een plakkerig mengsel.
- Ik doe er altijd nog een stuk bakpapier op en rol het uit met een deegroller.
- Dan 200 gram chocolade au bain marie smelten.
- Doe hier een scheutje olie bij en meng het goed.
- Giet dit over het pindamengel en verdeel het goed met een lepel.
- Door het heen er weer te schudden, krijg je de strepen van de lepel weg.
- Dit een uurtje in de koelkast laten drogen.
- De koek één keer omdraaien en dan weer terug in de vorm zodat de chocolade beneden zit.
- Dan de andere 200 gram chocolade ook au bain marie smelten. (met een scheutje olie) Dit weer er op verspreiden.
- De witte chocolade ook smelten en in een plastic zakje gieten.
- Hiervan een puntje afknippen en strepen op de gieten Dan neem ik altijd een saté prikker en trek strepen.
- Een keer naar je toe en daarna van je af (daardoor krijg je het marmereffect).
- Weer hard laten worden, dan haal je het uit de vorm en snijd je ruitjes of vierkantjes.
- Ik doe het altijd met een scherp aardappelschilmesje zodat de koekjes in de hoekjes niet kapot gaan.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas
- vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Marmerkoekjes met pindakaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2660 kcal | 133% | 2660 kcal |
Vetten | 142 g. | 202% | 142 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 302 g. | 116% | 302 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |