Marokkaanse gehakttaart
- Herkomst Marokko
- Categorie Hartige taarten
- Gehakttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolien93
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Wok
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Pel en snipper en knoflook.
- Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de wok en fruit en knoflook met gehakt ca. 5 minuten.
- Roer specerijen, en door gehakt en schenk er 1,5 decilter water bij.
- Laat dit ca. 5 minuten pruttelen.
- Neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het op smaak met en .
- Smelt de , bestrijk de ovenschaal dun met en bekleed de schaal met de helft van het .
- Bestrijk de velletjes steeds met en laat het deeg over de schaal hangen.
- Schep het gehaktmengsel op het deeg.
- Vouw overhangend deeg erover en dek het geheel af met de rest van het (beboterde) .
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- Als de bovenkant te bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie.
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 518 kcal | 25% | 3108 kcal |
Vetten | 48 g. | 68% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |