Voor de vulling:
Snijd de uien zeer fijn.
Was de prei, snijd hem in de lengte doormidden en snijd deze stukken ook fijn.
Klop de 2 eieren in een kommetje los.
Verhit de olie in een pan boven matig vuur.
Doe het gehakt erin, prak het met een vork klein en bak het tot de vleeskleur is weggetrokken.
Voeg de uien, prei, sambal, kardemom, kruidnagelpoeder, peper, zout en nootmuskaat toe.
Schep alles om en laat even fruiten tot het geurig is.
Schep dit mengsel aan de kant, giet op de open plek 1 eetlepel olie en giet de eieren erin.
Roer de eieren, nadat ze gestold zijn, tot kleine deeltjes en vermeng ze met het gehakt.
Laat het even verder gaar bakken en laat het daarna afkoelen.
Vul met dit geheel de vellen.
Martabakvellen:
Los het zout en de azijn in het water op en klop 1 ei hierin los.
Voeg dit mengsel beetje voor beetje aan de bloem toe en meng het met een garde tot een glad beslag.
Verhit een koekenpan van 28 cm.
op een klein vuur.
Giet er een halve eetlepel in en spreid die gelijkmatig over de gehele pan.
Giet 1 grote soeplepel beslag in de pan en verspreid met een snelle ronddraaiende beweging het beslag over de hele pan, strijk eventueel glad met een spatel en laat het wat droog bakken.
Bestrijk dan met een kwast de hele oppervlakte met een geklopt ei.
Schep de vulling in het midden en druk die wat aan.
Klap de zijkanten over de vulling en vouw dan de brede flappen over elkaar.
Druk wat hard aan, zodat het een mooi pakketje blijft.
Bak verder tot het goudbruin en krokant is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal, olie, olie
Gluten
sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.