Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Wrijf de kemirinoten fijn in een vijzel.
    Maak de schoon en snijd deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Schil de en rasp deze fijn.
    Kook de even aan 2 minuten.
    Fruit de helft van de ui en knoflook aan tot deze licht begint te kleuren.
    Voeg de kemirinoten toe samen met de en de gember.
    Maak de olie warm in een wok, fruit de andere in ringen gesneden ui en doe er de fijngemaakte ingrediënten met de bij.
    Bak het gaar en voeg er het vlees, de suiker en de ketjap bij.
    Schep het geheel regelmatig goed om.
    Leg het deksel op de wok en stoof het vlees op een klein vuur gaar.
    Als het vlees nog niet gaar is, warm water erbij en verder gaar stoven.
    Wel de saus gebonden houden.
    Maak het op smaak af met suiker en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap asin is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap asin is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Beste Henk Mijn moeder en haar familie komen uit Indonesië en India mijn vader komt uit Nederland toen ik klein was zijn we wegens de onrust in Indonesië naar Nederland gekomen Mijn moeder vond he... Lees reactie
jaccor 6 oktober 2012
Hallo Jaccor Ik eet graag Chinese gerechten Want Indische gerechten vind ik vaak te gekruid. En zoals je al opmerkte wij zijn dat niet gewend,maar je kan er altijd minder pepers indoen want ze overh... Lees reactie
henk46 6 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
326 kcal
16%1304 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Masak habang samarinda (rundvlees met een rode saus)