Meeta samosa (zoete aardappelpasteitjes)
- Herkomst India
- Categorie Bijgerechten
- Samosa recepten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Zeef de bloem met zout in een kom.
Wrijf de ghee erdoor en voeg al roerend een beetje warm water toe tot een heel stevig deeg ontstaat.
Rol het in een grote bal en leg even weg.
Voor de vulling:
Kook de aardappelen in kokend water net zacht, maar niet te gaar in ± 20 minuten.
Pel ze, snijd in blokjes van 1 cm en leg ze in een kom.
Meng de amandelen erdoor.
Stamp het kardemomzaad in een vijzel.
Verwarm de honing in een steelpan, zodat hij zeer dun wordt, strooi de kardemom erbij en giet over het aardappelmengsel.
Strooi ten slotte de rozijnen en pistaches erover.
Voor de pasteitjes:
Breek het deeg in 8-10 stukjes ter grootte van een walnoot en vorm hiervan gladde balletjes.
Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak tot zeer dunne cirkels uit van 1 mm dik.
Leg de cirkels op elkaar met wat bloem ertussen. - Snijd de stapel met een scherp mes doormidden.
Leg op elke halve cirkel 2 theelepels vulling en vouw dicht tot een kegel.
Sluit de randen door het deeg met te bevochtigen en dicht te knijpen.
Verhit de flink in een frituurpan en bak de samosa's in porties aan alle kanten lichtbruin en krokant.
Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm of koud.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen en pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 751 kcal | 37% | 6008 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 320 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |