Merengue met rabarber een aardbei

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE MEReNGUES:

VOOR DE RABARBER:

VOOR EROP:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
    Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
    Klop de in een schone kom tot stijve pieken en klop dan schep voor schep de erdoor.
    Klop steeds 3-4 minuten tussen elke schep, tot de erin is opgelost.
    Het mengsel moet daarna dik en glanzend zijn.
    Spatel dan 1/3 deel van het gezeefde door het eiwit, spatel er dan nogmaals 1/3 door en dan de rest.
    Vul een spuitzak met het eimengsel en spuit 8 ovale cirkels van ca. 10 cm lang een beetje uit elkaar op de bakplaten.
    Bak ze ca. 1,5 uur of tot ze mooi droog zijn.
    Was de en verwijder de kroontjes.
    Meng ze in een kom met 60 gram en laat ze 30 minuten staan.
    Kook 200 ml water met 25 gram , het zoete vocht van de en de ca. 15 minuten op zacht vuur, voeg dan de toe en laat alles afkoelen tot kamertemperatuur.
    Meng de 50 gram met de citroenrasp.
    Verdeel de merengues over 4 borden.
  2. Schep het rabarbermengsel erop en bestrooi met de limoensuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, poedersuiker, aardbeien, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
326 kcal
16%1304 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
53 g.
59%212 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Merengue met rabarber een aardbei