Mergpijpjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de biscuit:

Voor de botercrème:

Voor de marsepein:

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Garde
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de biscuit:
    Verwarm de oven op 180 ºC.
    Smelt de boter.
  2. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken.
    Klop met een garde de eidooiers au bain-marie schuimig.
    Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor.
    Vet het bakblik in en leg er bakpapier in.
    Schenk het beslag in het bakblik en bak de cake in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
    Haal het biscuit uit de vorm en snijd het biscuit doormidden.
    Laat het biscuit afkoelen.

    Bereiding van de botercrème:
    Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
    Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
    Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
    Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door.
    Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
    Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
    Roer de boter met poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor.
    Besmeer een laag biscuit met frambozenjam en de andere kant met botercrème, houd een beetje botercrème apart om de bovenkant mee te besmeren.
    Leg het biscuit met de botercrème en frambozenjam op elkaar en besmeer de bovenkant met de achtergehouden crème.
    Laat het biscuit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    Snijd het biscuit in 12 rechthoeken.

    Bereiding van de marsepein:
    Maal de amandelen fijn en voeg de poedersuiker toe.
    Roer door elkaar en meng het eiwit en rozenwater erdoor.
    Haal het marsepein uit de keukenmachine en kneed met je handen goed door.

    Bereiding van de chocolade:
    Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk tweederde uit op een marmeren plaat.
    Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is.
    Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

    De afwerking:
    Rol het marsepein op een met poedersuiker bestoven aanrecht uit tot een rechthoekige plak.
    Snijd er banen van die om het biscuit passen.
    Rol het biscuit in het marsepein en bestrijk de uiteindes met water om ze vast te plakken.
    Dompel de uiteindes van de mergpijpjes in de chocolade en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat uitharden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in biscuit, bloem, bloem
  • suiker, suiker, poedersuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten, eidooiers, eiwitten
  • boter, roomboter, boter om in te vetten, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein en pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, roomboter, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2328 kcal
116%9312 kcal
Vetten
136 g.
194%544 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
66 g.
25%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mergpijpjes