Merguezworstjes met aardappel en ei
- Herkomst Marokko
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verhit de in een braad- of kookpan.
- Doe er de , de knoflook, de harissa, de gemalen en het bij.
- Roer alles door elkaar en voeg dan 5 deciliter water toe.
- Breng aan de kook en voeg toe.
- Schil de en snijd die in gelijke blokjes.
- Snijd de merguezworstjes in tweeën.
- Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal, verdeel de merguezworstjes daar overheen en bedek het geheel met de tomatensaus.
- Laat het gerecht 30 tot 40 minuten braden in een hete oven en voeg er wat water aan toe als dat nodig is.
- Breek er 5 minuten voor het einde van de braadtijd de 4 over en laat die stollen.
- Dien het gerecht heet op met grote stukken Marokkaans brood en evt.
- verschillende salades.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pikante kipfilet met aardappel en spinazie420m
-
Recept
Ovenschotel met rode aardappel, gehakt en broccoli445m
-
Recept
Gevulde paprika met gehakt, feta en aardappel41u15m
-
Recept
Aardappel-shoarma ovenschotel41u15m
-
Recept
Filosoof (ovenschotel met aardappel,appel, gehakt en ui)445m
-
Recept
Aardappel-witlof- brie-ovenschotel420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 227 kcal | 11% | 908 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |