Merinque appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bakvorm:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede, ca. 8 cm hoog) in en bestuif hem met .
  2. Schil de , snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes.
  3. Bedruppel de appelpartjes met het .
  4. Splits 3 .
  5. Klop de , 175 gram , 1 zakje en 1 snufje romig.
  6. Klop 2 en 3 eidooiers er een voor een door.
  7. Meng de met het en roer het afwisselend met de kort door het beslag.
  8. Strijk het beslag in de vorm.
  9. Verdeel de eroverheen.
  10. Bak de appeltaart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.















    Klop voor de merinque 3 eiwitten en 1 snufje stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram en 1 zakje toe.
  11. Spatel de gemalen erdoor.
  12. Haal de taart uit de oven en strijk de eiwitten er luchtig overheen.
  13. Bestrooi met gehakte .
  14. Laat de taart ca 20 minuten verder bakken op dezelfde temperatuur.
  15. Laat hem afkoelen.
  16. Hak de chocolade, doe hem in een diepvrieszakje en laat hem in heet (niet kokend) water smelten.
  17. Snijd aan de onderkant een klein puntje af.
  18. Spuit de chocolade in strepen over de taart en laat hem stollen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
347 kcal
17%5552 kcal
Vetten
18 g.
26%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%400 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
21 g.
23%336 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Merinque appeltaart