Vet een springvorm (26 cm doorsnede, ca. 8 cm hoog) in en bestuif hem met .
Schil de appels(750 gram), snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes.
Bedruppel de appelpartjes met het citroensap(3 eetlepels).
Splits 3 eieren(5).
Klop de boter(1 stuk)(150 gram), 175 gram suiker(325 gram), 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes) en 1 snufje zout(1 stuk) romig.
Klop 2 eieren(5) en 3 eidooiers er een voor een door.
Meng de bloem(1 stuk)(250 gram) met het bakpoeder(2 theelepels) en roer het afwisselend met de slagroom(100 milliliter) kort door het beslag.
Strijk het beslag in de vorm.
Verdeel de appels(750 gram) eroverheen.
Bak de appeltaart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Klop voor de merinque 3 eiwitten en 1 snufje zout(1 stuk) stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker(325 gram) en 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes) toe.
Spatel de gemalen amandelen(2 eetlepels)(150 gram) erdoor.
Haal de taart uit de oven en strijk de eiwitten er luchtig overheen.
Bestrooi met gehakte amandelen(2 eetlepels)(150 gram).
Laat de taart ca 20 minuten verder bakken op dezelfde temperatuur.
Laat hem afkoelen.
Hak de chocolade, doe hem in een diepvrieszakje en laat hem in heet (niet kokend) water smelten.
Snijd aan de onderkant een klein puntje af.
Spuit de chocolade in strepen over de taart en laat hem stollen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en amandelen
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.