Mexicaanse gehaktballetjes
- Herkomst Mexico
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe het in een kom en meng er het en de door.
- Rol met vochtige handen gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van het en zet ze, tot ze worden gebakken, in de koelkast.
- Doe de bruine in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
- Snipper de .
- Verhit de boter in een grote pan.
- Bak de gehaktballetjes (eventueel in twee porties) rondom bruin en schep ze uit de pan.
- Laat de omscheppend in het braadvet glazig fruiten.
- Laat de kort meefruiten.
- Doe de uitgelekte , de blokjes tomaat met het vocht en de bouillon in de pan.
- Breng het aan de kook.
- Doe de gehaktballetjes in de pan en laat ze met het deksel op de pan in circa 5 minuten zachtjes gaar stoven.
- Breng desgewenst op smaak met en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse gehaktballetjes met spinazie440m
-
Recept
Bieslook-gehaktballetjes in tomatensaus420m
-
Recept
Verassend lekkere, zoete gehaktballetjes430m
-
Recept
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus450m
-
Recept
Gehaktballetjes in tomatensaus445m
-
Recept
Mexicaans meatloaf met Mexicaanse groentes455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 419 kcal | 20% | 1676 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |