Mexicaanse kipstoofpot
- Herkomst Mexico
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Braadpan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- In braadpan verhitten en kip in 2 porties aanbraden.
- Kip uit pan nemen.
- in achtergebleven bakvet zachtjes glazig bakken.
- uit pan nemen.
- Zo nodig extra toevoegen en amandelen lichtbruin bakken.
- Knoflook, peper, , kruidnagel en kaneel toevoegen en even zachtjes meebakken (amandelen mogen niet te donker worden).
- , amandelmengsel en deel van met staafmixer of in keukenmachine tot pulp draaien.
- Pulp terug in pan scheppen, rest van en toevoegen.
- Roeren tot gesmolten is.
- Saus op smaak brengen met zout.
- Kip in saus leggen en afgedekt op heel laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 45 min.
- gaar laten stoven.
- Eventueel wat kokend water toevoegen om saus juiste dikte te geven:
- iets dunner dan appelmoes.
Ook lekker om te maken
Variaties op Mexicaanse kipstoofpot
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mexicaanse kipstoofpot | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 175 kcal | 8% | 700 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |