Mexicaanse kipstoofpot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Braadpan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Verhit in een braadpan de en braad de kip in 2 porties aan.
  2. Neem de kip uit de pan.
  3. Bak de in het achtergebleven bakvet zachtjes glazig.
  4. Neem de uit de pan.
  5. Voeg zo nodig extra toe en bak de amandelen lichtbruin.
  6. Voeg de knoflook, peper, , kruidnagel en kaneel toe en bak het even zachtjes mee (de amandelen mogen niet te donker worden).
  7. Draai de , amandelmengsel en een deel van de met de staafmixer of in keukenmachine tot een pulp.
  8. Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de en de toe.
  9. Blijf roeren tot de gesmolten is.
  10. Breng de saus op smaak met zout.
  11. Leg de kip in de saus en laat het, afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in 45 minuten gaar stoven.
  12. Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven:
  13. iets dunner dan appelmoes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Mexicaanse kipstoofpot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mexicaanse kipstoofpot
VariatieAantalGang
Mexicaanse kipstoofpot1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%700 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse kipstoofpot