Mexicaanse loempias
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Loempia recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Strooi wat op het aanrecht.
- Laat de plakjes op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
- Klop in een kommetje het met een vork los met 1 eetlepel water.
- Snijd de in kleine blokjes en doe die in een kom.
- Was de , verwijder het zaad en snijd de in kleine blokjes.
- Doe de bij de .
- Knip de erboven.
- Schep de erdoor.
- Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.
- Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt .
- Vouw de plakjes dubbel.
- Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes).
- Over de bovenkant een beetje .
- De loempia's zijn klaar voor de oven.
- Bakpapier op de bakplaat, loempia's erop en bakken maar.
- Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- salami past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 367 kcal | 18% | 2202 kcal |
Vetten | 25 g. | 37% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |