Mhaans Kabab Machchi (gekruid lamsgehakt)
- Herkomst India
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Vijzel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Rooster in een droge pan het en maal dit fijn in een vijzel.
Maak de en ui schoon en snijd deze fijn.
Kneus het laurier.
Rasp de gemberwortel.
Pers de uit en bewaar het sap.
Maal het vlees in de keukenmachine tot grof gehakt.
Kruid met zwarte , sjalot, ui, , de helft van de koriander en de kardemoms.
Kneed het gehakt in de vorm van een vis.
Plaats die in een pan met 30 gram boter en een hoeveelheid water die na 12 minuten koken volledig geabsorbeerd moet zijn.
Haal de 'vis' uit de pan, smeer hem in met besan en vervolgens met de helft van de knoflook.
Duw er dan de resterende koriander, laurier en in.
Smelt de resterende boter en bak de 'vis' aan beide kanten.
Maak een sausje met de resterende knoflook, 1/4 kop water en wat limoensap.
Leg de 'vis' langs beide kanten in dit mengsel, tot dit opgezogen is.
Haal de 'vis' er dan uit en laat hem 1½ uur koelen.
Haal er dan de korst af, koel de 'vis' nog enige tijd
Garneer met rauwe groenten en een salade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kofta Kabab Kasta (gekruid varkensvlees)455m
-
Recept
Karai Gosht (gekruid lamsvlees)42u20m
-
Recept
Mhaans turrcarri khasta (Lamskerrie)43u15m
-
Recept
Babi Pedis Dan Daun Papaya (licht gekruid varkensvlees met gemberwortel)41u
-
Recept
Babi lombok ketjap (pittig gekruid varkensvlees)41u
-
Recept
Boemboe Bali rundvlees (heet gekruid rundvlees)43u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 135 kcal | 6% | 540 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |