Midia saganaki
- Herkomst Griekenland
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van hurricane06
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snipper de ragfijn.
- Snijd de 's in dunne reepjes van 2 á 3 cm.
- Ontvel de tomaten en haal de zaadlijsten eruit.
- Hak de tomaten fijn.
- Kook de en haal de baard eraf.
- Snijd de kruiden en knoflook fijn.
- Doe de in de pan en fruit de sjallotjes glazig.
- Bak de knoflook even mee en blus alles af met de tomaten.
- Doe vervolgens de kruiden en de 's erbij en maak de saus op smaak met en .
- Laat de saus vervolgens 20 minuten inkoken op een matig vuurtje tot het een smeuïg geheel is.
- Doe de bij de saus en laat deze even 5 minuten mee sudderen.
- Verdeel de saus en de over de ovenschaaltjes.
- Verdeel de in brokjes over de schaaltjes en roer deze even door de saus.
- Zet de schaaltjes vervolgens in een voorverwarmde (160 graden celsius) oven en laat deze 15 minuten doorgaren.
- Eet smakelijk.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 238 kcal | 11% | 952 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |