Mie Goreng Ajam dan Udang (mie met kip en garnalen)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in reepjes en doe die in de marinade.
    Laat een kwartiertje staan.
    Als je gedroogde gebruikt, moet je die een half uur in water laten weken.
    Het steeltje niet gebruiken en de rest in plakjes snijden.
    De afspoelen en zo nodig in reepjes snijden.
    Doe dit ook met de wortel.
    Kook de .
    Doe olie in de wok en bak de kip met de marinade tot die mooi bruin zijn.
  2. Haal het vlees uit de wok.
    Doe olie in de wok en bak de , de knoflook, de shiitakes en de gember.
    Voeg de wortel en de bamboe toe en roerbak dit tot de wortel gaar is.
    Voeg het vlees en de toe.
    Roer bouillon, , door elkaar en giet dit bij het vlees en de groenten.
    Voeg de taugé en de lente-ui toe.
    Doe wat olie in een braadpan en bak de .
    Bind de saus met wat maïzena.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachide olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • arachide olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
841 kcal
42%3364 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
118 g.
45%472 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mie Goreng Ajam dan Udang (mie met kip en garnalen)