Mihoen daging sapi (mihoen met rundvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snij het vlees in dunne reepjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in reepjes.
Maak de tomaat schoon snij deze in stukjes.
Kook de in een pan met ruim kokend water en wat beetgaar.
Laat de in een zeef goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de in een pan en roerbak hierin de lichtbruin.
Schep de uit de pan en houd het apart.
Meng in een kommetje de ketjap met de maïzena en de .
Doe de reepjes vlees in een kom en schep er de helft van het ketjapmengsel door.
Verhit de rest van de in de wok en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
In de overgebleven fruit de en de aan.
Voeg de rest van het ketjapmengsel toe en laat dit onder voortdurend omscheppen aan de kook komen en binden.
Laat de saus even zachtjes koken.
Schep er het vlees en de partjes tomaat door. - Smoor het vlees gaar.
Schep er tot slot de door.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mihoen ajam goreng (mihoen met kip en groenten)445m
-
Recept
Halus Daging Sapi Yang Dibumbui Brokoli (fijn gekruid vlees met broccoli)42u20m
-
Recept
Daging semur (zachtjes gaar gestoofd licht gekruid rundvlees)42u45m
-
Recept
Daging blado (licht zuur pittig gekruid rundvlees)445m
-
Recept
Gepofte mihoen410m
-
Recept
Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 485 kcal | 24% | 1940 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |