Mihoen shanghaimi (mihoen met hamlappen, garnalen en groenten)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd 1 hamlap in reepjes en de andere hamlap in blokjes.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne reepjes.
Maak de schoon en snij deze in stukjes.
Was de en snij deze fijn.
Laat de uitlekken en snij deze fijn.
Verhit wat in de wok .
Fruit hier in de , , blokjes vlees, , , en tot deze licht begint te kleuren op klein vuur.
Maak een sausje van ketjap, wijnazijn, en 1 eetlepel
Voeg dit bij de blokjes vlees.
Schep het geheel goed door en verwarm dit een minuut of 5
Voeg dan de toe en laat nog even 5 minuten sudderen.
Maak ondertussen een papje van de maïzena, halve eetlepel ketjap, wat water en de gula djawa en bind hier de saus mee.
Kook de ondertussen gaar, spoel het af en laat het uitlekken.
Bak nu apart in wat de reepjes vlees en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Voeg als laatste de bij en maak af met , en .
Leg de op een platte schaal.
Leg de groente en vlees er omheen en bovenop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Babi djahe (hamlappen met gember en taugé)455m
-
Recept
Cah Rebung (varkenshaas met bamboe en garnalen)450m
-
Recept
Babi Nanas Dua (hamlappen met ananas en kruiden)445m
-
Recept
Babi Cin Empat (hamlappen met bamboescheuten en kruiden)445m
-
Recept
Pittige hamlappen met groenten450m
-
Recept
Babi kunyit (hamlappen met heerlijke kruiden)42u25m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- bouillon en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1201 kcal | 60% | 4804 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |