Mijn eigen Caesar salad
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van HuibV
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Doe de wasbak vol met koud water.
- Haal de blaadjes van de kroppen maar laat de blaadjes heel.
- Laat ze zo een poosje liggen zodat ze lekker knapperig worden.
Maak nu eerst even de dressing:
Snij het lente-uitje fijn en snij ook het teentje knoflook zo fijn mogelijk. - Doe ze bij 3 eetlepels , 2 eetlepels 1 theelepeltje en een paar (stuk of 5) stuks van de bij (ook zeer fijn gesneden ) en 30 gram vers fijn geraspte .
- Flink roeren je hebt nu als het goed is een wat dikke lobbige dressing.
- Pers de erbij en proef even.
- Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper.
- Hou de dressing even apart.
Haal de uit het water en droog ze in de groentecentrifuge of dep ze goed droog met een keukenrol. - Maak nu 4 diepe borden op.
- Leg de blaadjes netjes in elk diep bord met de harten naar elkaar toe.
- Als de bladen echt te groot zijn moet er af en toe een blad in 2 stukken.
- Doe nu met een lepel dressing op de bladeren zo dat alle blaadjes wat dressing hebben.
- Strooi de rest van de geraspte over de .
- Snij de in 6 puntjes en de in 4 delen.
- Verdeel deze netjes over de bladeren.
- Doe er nu ook de zelfgemaakte croutons bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- mayonaise, yoghurt, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en parmezaanse kaas
- mayonaise en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in franse mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 220 kcal | 11% | 880 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |