Mijn half om half muffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Magnetron
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
  2. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

    Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
  3. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.


    Haal de boter, en tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  4. Snij de boter in kleine blokjes.
  5. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.
  6. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.

    Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.

    Beslag
    Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen.
  7. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten).
  8. Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe.
  9. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid.
  10. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
  11. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
    Voeg nu 1 voor 1 de toe.
  12. Let op:
  13. ook de haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen.
  14. Hierdoor wordt je beslag luchtiger.
  15. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

    Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend toe.
  16. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
    Dan voeg je de toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
  17. Als alles goed is gemixt verdeel je het beslag door tweeen en doet het in verschillende kommen.
  18. in een kom doe je de essence en dat mix je nog eens goed door.
  19. in de andere kom doe je , er staat geen hoeveelheid want je doet het op smaak.
  20. doe je er veel in word het heel puur, doe je er niet zo veel in dan word het minder sterk.
  21. proef dus elke keer als je er iets in doet of je deze smaak lekker vind.
  22. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes.
  23. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
  24. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
  25. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
    Dan vul je met andere lepels de andere helft van de vormpjes.


    Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
  26. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem.
  27. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
  28. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in.
  29. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
  30. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
  31. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
  32. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
  33. Let op:
  34. iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.



    Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes even een minuut in het bakblik zitten.
  35. Zet het bakblik bij voorkeur even op een rooster.
  36. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik.
  37. Je kunt het bakblik een beetje schuin houden zodat de cupcakes er langzaam uitvallen.
  38. Zo hoef je niet aan de papieren bakvormpjes te trekken en laten de papiertjes niet los.
  39. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten.
  40. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%1608 kcal
Vetten
5 g.
7%60 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mijn half om half muffins