Mijn tiramisutaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Klop de met de klopfix en (vanille) stijf, doe daarna de erbij en de scheut en zet deze goed door elkaar geroerd in de koelkast.
    Verwarm de oven voor hetelucht op 150 graden.
    Een taartvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en een beetje insmeren met boter.
    Klop de 5 eiwitten stijf met 5 eetlepels koud en een snufje zout, om daarna de 5 eidooiers 1 voor 1 erdoor te doen, doe daarna de met erdoor en dan de gezeefde met half zakje .
    1 eetlepel , door de massa roeren, je kan ervoor kiezen om een beetje met of zonder likeur er doorheen te doen, maar is niet noodzakelijk (let op dat het deeg niet te nat wordt)
    Schep alles in de bakvorm en bak dit 35 minuten midden in de oven.
    Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
    Snijd hem daarna 2 keer voorzichtig door, smeer de crème over de eerste laag goed dik en doe daarna de volgende laag, bovenop een lekkere dikke laag en ook aan de zijkanten, maak de crème gerust op !!!
    Doe daarna beetje erover en wat je nog meer lekker vindt bv amandelschaafsel of krokante nootjes.
    Zet hem daarna tot gebruik in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • advocaat kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • mascarpone, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone, slagroom, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
194 kcal
9%2328 kcal
Vetten
3 g.
4%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
14%156 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mijn tiramisutaart