Milky Way bavarois
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van CatelijneE
- 1 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Puddingvorm
Bereidingswijze
- Week de gelantine in koud water en knijp uit.
- Los op in de hete .
Snijd de Milky Ways in stukjes en zet die met de hete in een waterbad om te smelten. - Roer het geheel mooi glad.
Klop de eierdooiers met 1/3 van de luchtig, doe ze bij het chocolademengsel en laat dat afkoelen.
Klop de met 1/3 van de bijna stijf; zet dat zolang in de koelkast.
Klop de eiwitten in een absoluut schone kom en met een schone garde stijf. - Voeg er geleidelijk de rest van de bij.
Doe 2/3 van de in een grote kom en meng er luchtig het eiwit door. - Schep hierdoor voorzichtig het afgekoelde en iets geleiachtige cocolademengsel:
- klop niet meer.
Spoel kleine of één grote puddingvorm met water om en vul dit met het puddingmengsel zodra dat iets dik wordt.
Tip:
Eventueel garneren met slagroom en Mily Way vlokken, die je krijgt door een in het vriesvak afgekoelde Milky Way te raspen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Milky waypudding430m
-
Recept
Schuimige vanille bavarois41u10m
-
Recept
Honing yoghurt bavarois41u30m
-
Recept
Chocolade bavarois46u30m
-
Recept
Pepernoot bavarois43u
-
Recept
Bavarois met boerenmeisjes en hazelnoten445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Milky Way bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 406 kcal | 20% | 3248 kcal |
Vetten | 36 g. | 51% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |