Millefeuilles van aardappelen en haring
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Laat de 20 minuten koken in water met wat , en drie laurierblaadjes.
- Giet ze af en zet ze opzij.
- Snijd de haringfilets in stukjes en hak ze dan fijn samen met de , die beetje bij beetje wordt toegevoegd tot een stevige crème.
- Voorzichtig de toevoegen zodat de crème niet te slap wordt.
- Met peper en op smaak brengen en even wegzetten.
- Meng wat gemalen zwarte peper met gemalen .
- Snijd de in zes ronde plakken van ongeveer een halve cm dikte.
- Leg ze in 3 schijven apart.
- Snijd de wortelen en de in dunne plakjes.
- Pak van elke set van drie aardappelschijven de grootste en leg die op een bord.
- Doe er wat van de haringcrème op, een ringetje en een wortelschijfje.
- Giet er een beetje olie overheen en wat van de gemalen peper en jeneverbes.
- Leg er een tweede aardappelschijfje op en herhaal het hiervoor beschrevene.
- Daarna het "kopje" van de aardappel er op leggen, het geheel met wat olie besproeien (een oliepompje is hierbij erg handig) en met wat grof op smaak brengen.
- Het geheel kan eventueel met een houten stokje bijeen worden gehouden.
- Op elk bord twee van deze torentjes leggen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 297 kcal | 14% | 1188 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |