Minestrone van Marianne
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Minestrone recepten
- Bereiden
- Kookboek van meinweg
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de in een grote pan (wijde gietijzeren) en bak hierin de fijngesneden .
- De toevoegen en heel even meefruiten.
- Dan in 3 gedeelten de roerbakgroenten toevoegen en omscheppend meebakken (duurt ca. 5 minuten).
- De inhoud van de pot , het , de kruiden en het toevoegen.
- De in kleine stukjes snijden en in de pan doen, met de en de witte boontjes.
- Alles aan de kook brengen, goed omroeren, het vuur laag zetten en het geheel ca. 15 minuten zachtjes laten koken tot alles gaar is.
- De kruidentakjes en het uit de pan nemen.
- De verse intussen in kleine stukjes snijden en de laatste paar minuutjes bij de soep doen.
- De soep op smaak brengen met versgemalen en eventueel wat .
- Verse, in stukjes gescheurde basilicumblaadjes voor het opdienen over de soep strooien.
- Strooi er aan tafel geraspte kaas over, parmezaanse, of gewone jongbelegen.
- Geef er volkorenbrood en eventueel boter bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en macaroni
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in macaroni
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon, bacon, zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 220 kcal | 11% | 1320 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |