Minestrone

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook, de , de selderij, de , de , de bonen en de fijn.
  2. Verwarm de olie en de in een pan en bak hierin het 2 minuten.
  3. Voeg de knoflook en de ui toe en fruit ze 2 minuten.
  4. Roer dan de selderij, de wortel, en de aardappel erdoor en bak dit 2 minuten mee.
  5. Voeg de bonen toe en bak ze 2 minuten mee.
  6. Roer de erdoor en bak dit 2 minuten mee.
  7. Kook de groente in een afgesloten pan, al roerend 15 minuten.
  8. Voeg de bouillon, de , de basilicum, de geraspte kaas, en toe.
  9. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
  10. Haal de pan van het vuur en verwijder de kaaskorst.
  11. Voeg de toe en laat hem 20 minuten meekoken.
  12. Serveer de soep in grote, warme soepkommen, bestrooid met versgeraspte .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Minestrone

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Minestrone
VariatieAantalGang
Minestronesoep8Soepen
Italiaanse Minestronesoep en crostini en pesto1Maaltijdsoepen
Mijn Minestronesoep1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter, kippenbouillon, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas en parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter, parmezaanse kaas, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%2064 kcal
Vetten
16 g.
23%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Minestrone