Kook de gehaktballetjes apart, giet het vocht eraf.
Pluk de blaadjes van de bos basilicum.
Pel de teentjes .
Pureer met een staafmixer de blaadjes basilicum met 1 teen knoflook(2 tenen)(1 stuk), pijnboompitten(1 eetlepel) en ca. 75 milliliter olijfolie(100 milliliter) tot een dikke pasta.
Voeg de parmezaanse kaas(3 eetlepels) en eventueel een extra scheut olijfolie(100 milliliter) toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit in een (soep)pan de resterende olijfolie(100 milliliter).
Fruit de ui(1 stuk) en de knoflook(2 tenen)(1 stuk).
Schenk de groentebouillon(1 liter) met de tomatenblokjes(2 blikken) in de pan en breng aan de kook.
Breek de spaghetti(75 gram) boven de soep in stukjes en kook volgens aanwijzing verpakking beetgaar.
Kook de bleekselderij(2 stengels) en courgette(1 blokjes) nog 2 minuten in de soep mee tot de groenten knapperig zijn.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat meeverwarmen.
Verdeel de soep over de kommen en schep er eelepel pesto in strooi er eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaas(3 eetlepels) over.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
Gluten
groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
Koemelk
parmezaanse kaas en groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
groentebouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
Lactose
parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.