Mini Beef Wellington met morieljes, sherry en tijm
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Mina4
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Braad de ossenhaasjes aan beide kanten in 3 minuten aan.
- Zo krijgen ze meer kleur en smaak.
- Laat de 4 minuten fruiten.
- Snijd dan de champignons aan grove stukken en voeg ze toe aan de mix met een klontje boter erbij voor wat meer smaak.
- Laat de morieljes ongeveer een half uur weken.
- Snijd ze en voeg ze toe aan de mix.
- Vervolgens doe je er een flinke scheut bij, draai je het vuur goed open en laat je bijna al het vocht verdampen.
- Doe wat verse over de mix heen en laat dat zacht op staan.
Snijd de in 4 gelijke stukken. - Je legt een hoopje paddenstoelenmix op elk vierkantje en één hoopje in het midden.
- Leg het vlees er bovenop.
- Het sap wat uit het vlees is gekomen, kan je bij de rest van de paddenstoelenmix in de pan doen voor de saus.
- Smeer langs de randen van het deeg losgeklopt zodat het goed gaat plakken.
- Dan pak je het geheel in net als een pakketje.
- Vouw alle hoeken in het midden bij elkaar.
- Draai het om en schik ze vervolgens in een ronde vorm.
Maak 3 mooie rechte inkepingen boven op het pakketje. - Nog even insmeren met en ze kunnen op 200 graden celsius een kwartier de oven in.
Voor de saus voeg je nog wat bij de paddestoelenmix. - Laat dat ongeveer 10 seconde borrelen en voeg dan de cremé fraiche toe.
- Dat laat je 2 minuten op staan.
- Vervolgens doe je de saus in een mooie schenkkom.
Serveer het met witte waterkerssalade met , azijn en extra virgine .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 155 kcal | 7% | 620 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |