Mini-charlotte
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
- Vormpjes
- Rasp
Bereidingswijze
- Doe de room in een pan en verwarm hem.
Hak 100 gram grof, voeg hem toe aan de room en smelt hem alroerend op laag vuur (niet koken!!)
Laat de chocoladeroom minstens 3 uur staan op een koude plek
Halveer de koekrolletjes overdwars met een broodmes.
Zet ze rechtop langs de rand van 4 ronde vuurvaste schaaltjes of kopjes (doorsnede ca. 8 cm , ingevette bodem
Klop de chocoladeroom met een staafmixer stijf, en laat de vormpjes minstens 2 uur staan op een koude plek.
Dompel de vormpjes kort onder in heet water en stort de mini-charlottes voorzichtig op de bordjes.
Schik de ingelegde vruchten rond de charlottes.
Rasp de overige met de dunschiller en verdeel hem over de bordjes.
Serveer met het .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-charlotte41u25m
-
Recept
Charlotte met frambozenijs45u5m
-
Recept
Charlotte Russe440m
-
Recept
Mini kokos-bessentrifles420u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade en vanille-ijs
- chocolade en vanille-ijs kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 199 kcal | 9% | 796 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |