Mini frittata

Ingrediënten

+ -
print

Voor 12 frittata's:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Magnetron
  • Koekenpan
  • Oven
  • Vormpje
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden C.
  2. Vet een bakplaat met 12 muffinbakjes van 1,25 deciliter in met .
  3. Knip rondjes uit bakpapier en leg deze op de bodem van elk vormpje Snijd de zoete in kleine blokjes, kook ze of leg ze in de magnetron tot ze zacht zijn.
  4. Laat ze goed uitlekken en zet ze apart.
  5. Verwarm de en in een koekenpan en bak de prei al roerend in 10 minuten zacht en goudbruin.
  6. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  7. Laat alles afkoelen en schep er dan de en de zoete door.
  8. Verdeel het mengsel over de muffinbakjes.
  9. Klop de en de en breng dit mengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  10. Giet het eimengsel in de muffinbakjes tot ze voor driekwart zijn gevuld.
  11. Druk de prei en de aardappel voorzichtig aan en bak de frittata's 25-30 minuten, tot alles goudbruin en gestold is.
  12. Laat ze 5 minuten in de vorm staan, haal ze dan met een mes uit het vormpje en laat ze op een rooster afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1756 kcal
87%1756 kcal
Vetten
139 g.
198%139 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%26 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mini frittata's