Minirollades met pruimen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd het in de lengte doormidden.
- Maak de schoon, haal de steeltjes eraf en ontpit de vruchten.
- Was de kruiden.
- Ris de blaadjes en naalden van de takjes en hak ze op een beetje na als garnering, apart van elkaar kleiner.
- Schil de , maak ze samen met de selderij schoon en snijd beide in stukjes.
- Zet de groente afgedekt op het vuur en laat hem 20 minuten koken in water met wat zout.
- Klop de schnitzels eventueel platter.
- Breng het vlees op smaak.
- Rol de dunne stukken schnitzel om de heen.
- Wikkel het om de rollades heen en zet ze vast met een satéprikker.
- Halveer de overgebleven .
- Braad de minirollades in hete .
- Bak de kort mee.
- Voeg de ,300 mililiter water en het bouillonblokje toe en laat het geheel 3-4 minuten zachtjes koken.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, azijn en een 1/2 theelepel .
- Giet de af.
- Voeg de toe en stamp het geheel tot een puree.
- Breng op smaak met .
- Serveer de rollades met de aardappelpuree en de pruimensaus.
- Garneer met de overige kruiden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 731 kcal | 36% | 2924 kcal |
Vetten | 52 g. | 75% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |