Meng de met de en laat deze voor de helft inkoken.
Week de blaadjes gelatine(3 blaadjes) in koud water(1 eetlepel)(1 deciliter), minimaal 10 minuten.
Laat het koffiemengsel iets afkoelen en voeg dan de uitgeknepen gelatine(3 blaadjes) toe.
Los de gelatine(3 blaadjes) goed op.
Laat het geheel iets afkoelen.
Giet dit mengsel bij de eidooiers(3) en klop het geheel schuimig en stevig.
Laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.
Voeg de Tia Maria(0.5 deciliter) en de gemalen moccaboontjes(10) toe.
Klop de room(1.5 deciliter) niet helemaal stijf.
Klop het eiwit(1 stuk) schuimig in een ontvette kom met een ontvette garde, tot de kom ondersteboven kan worden gehouden.
Spatel eerst de geslagen room(1.5 deciliter) en daarna het eiwit(1 stuk) luchtig door het eimengsel.
Giet de mousse in de vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast.
Stort de moccamousse op de borden.
Garneer met de sesamgalettes en de walnotensaus waarvan de recepten volgen.
Walnotensaus:
Kraak de walnoten en breek ze in grove stukken.
Doe de suiker(200 gram)(50 gram) en het water(1 eetlepel)(1 deciliter) in een pan en breng dit aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het ca. 5 minuten koken tot het geheel stroperig wordt.
Voeg de rum(1 scheutje), de walnoten(6) en de boter(30 gram) toe en verwarm het geheel op een laag vuur.
De saus mag beslist niet meer koken.
Sesamgalettes:
Doe de suiker met het water in een pan met dikke bodem en laat deze licht karameliseren.
Roer het sesamzaad(1 eetlepel) erdoor en schep het meteen op vetvrij papier.
Dek het direct af met een vel vetvrij papier en rol het mengsel met een deegroller zeer dun uit.
Verwijder het papier en laat het geheel hard worden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, basterdsuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwit
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, rum, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.