Moeders appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een kruimelig deeg van de ,75 gram ,de boter, het en een beetje zout.
Vorm er een bal van en laat het deeg in vershoudfolie verpakt een half uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. - Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van ca 32 cm.
- Bekleed er de bodem en de rand van de vorm mee.
- Zet de vorm in de koelkast.
Schil de en snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 partjes. - Meng de met 100 gram en .
- Haal de vorm uit de koelkast en vul de taartbodem zo compact mogeleijk met de .
- Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in ca 1 uur gaar.
- Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Bereid de taartgelei volgens aanwijzing met de laatst 25 gram suiker
Strijk de taartgelei dik over de appeltaart, of verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk de taart met de jam, laat de taart verder on de vorm afkoelen.
Suggesties:
Schep 75 gram gewelde rozijnen door het appelmengsel. - Of marineer de in een glas rum.
Ook lekker om te maken
Variaties op Moeders appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Grootmoeders appeltaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 202 kcal | 10% | 2020 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 50 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 20 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 10 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |