Mix het eiwit(150 gram) met de helft van de suiker(30 gram)(200 gram)(150 gram)(300 gram) schuimig.
Voeg beetje bij beetje de resterende suiker(30 gram)(200 gram)(150 gram)(300 gram) toe tot er stijve pieken ontstaan.
Spatel de gehakte hazelnoten(200 gram)(150 gram) door het eiwit(150 gram) en verdeel over 2 spuitzakken.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken er cirkels van circa 24 cm doorsnee op.
Spuit het eiwit(150 gram) op de cirkels en roer glad met een paletmes.
Banketbakkersroom(1 stuk)
Halveer het vanillestokje(1 stuk) in de lengte, schraap het merg eruit en breng de melk(500 milliliter), merg en het lege stokje aan de kook.
Meng de eidooiers(4) met de suiker(30 gram)(200 gram)(150 gram)(300 gram) en roer de bloem(2 eetlepels) erdoor.
Schenk de hete melk(500 milliliter) bij de eidooiers(4), roer goed door en schenk terug in de pan.
Gaar al roerende op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje(1 stuk) en laat de room afkoelen.
Nougatine(1 stuk)
Karamelliseer de suiker(30 gram)(200 gram)(150 gram)(300 gram) en meng de hazelnoten(200 gram)(150 gram) erdoor.
Lepel de hazelnoten(200 gram)(150 gram) op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen.
Houd 8 hazelnoten(200 gram)(150 gram) apart en maal de rest tot nougatine(1 stuk).
Mokka-extract
Kook de espresso(70 milliliter) met de suiker(30 gram)(200 gram)(150 gram)(300 gram) in tot een dikke stroop.
Mokkacrème
Draai de boter(500 gram) met de poedersuiker(120 gram) luchtig.
Roer de banketbakkersroom(1 stuk) beetje bij beetje door de boter(500 gram).
Voeg het mokka-extract toe en meng met elkaar tot de crème egaal van kleur is.
Taart
Spuit de mokkacrème op een schuimbodem en strijk uit met een paletmes.
Herhaal dit en twee keer.
Strijk de mokkacrème op de bovenkant egaal uit en besmeer de zijkant van de taart.
Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en druk voorzichtig de nougatine(1 stuk) tegen de zijkant van de taart.
Spuit rozetten slagroom(200 gram) op de taart en leg op elke rozet een gekaramelliseerde hazelnoot.
Bestuif de taart met cacaopoeder(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, suiker, suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eidooiers
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten, nougatine, hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.