Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schuimbodem
    Verwarm de oven voor op 80 ºC.
  2. Rooster de in de oven en hak ze zo fijn mogelijk.
  3. Mix het met de helft van de schuimig.
  4. Voeg beetje bij beetje de resterende toe tot er stijve pieken ontstaan.
  5. Spatel de gehakte door het en verdeel over 2 spuitzakken.
    Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken er cirkels van circa 24 cm doorsnee op.
  6. Spuit het op de cirkels en roer glad met een paletmes.
  7. Droog het schuim circa 4 uur in de
    oven.


    Halveer het in de lengte, schraap het merg eruit en breng de , merg en het lege stokje aan de kook.
  8. Meng de met de en roer de erdoor.
  9. Schenk de hete bij de , roer goed door en schenk terug in de pan.
  10. Gaar al roerende op laag vuur.
  11. Verwijder het en laat de room afkoelen.


    Karamelliseer de en meng de erdoor.
  12. Lepel de op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen.
  13. Houd 8 apart en maal de rest tot .

    Mokka-extract
    Kook de met de in tot een dikke stroop.

    Mokkacrème
    Draai de met de luchtig.
  14. Roer de beetje bij beetje door de .
  15. Voeg het mokka-extract toe en meng met elkaar tot de crème egaal van kleur is.

    Taart
    Spuit de mokkacrème op een schuimbodem en strijk uit met een paletmes.
  16. Herhaal dit en twee keer.
  17. Strijk de mokkacrème op de bovenkant egaal uit en besmeer de zijkant van de taart.
  18. Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en druk voorzichtig de tegen de zijkant van de taart.
  19. Spuit rozetten op de taart en leg op elke rozet een gekaramelliseerde hazelnoot.
    Bestuif de taart met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eidooiers
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten, nougatine, hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
811 kcal
40%9732 kcal
Vetten
70 g.
100%840 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
56 g.
62%672 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mokka-Schuimtaart