Mokkaparfait
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Parfait recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Garde
- Koekenpan
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Los de op in 3 eetlepels kokend water.
- Laat dit afkoelen.
- Splits 2 en klop 4 met 2 eidooiers, de , 1 zakje en een snufje au bain marie tot een dikke witte crème.
- Zet deze in een bak koud water en klop de crème koud.
- Klop de bijna stijf.
- Spatel deze samen met de koffie door de crème.
- Bekleed een cakevorm van 1,5 liter met bakpapier en giet de crème erin.
- Laat de crème op -20 graden 6 uur bevriezen.
- Maal of hak de fijn en rooster dit in een droge koekenpan tot ze lichtbruin verkleuren.
- Haal er 25 gram uit en breng deze in de langzaam tegen de kook aan ca. 10 minuten (bewaar de rest van de ).
- Zeef de .
- Splits de en klop de eidooiers met 60 gram , 2 zakjes tot een dikke crème die als een lint van de garde loopt.
- Roer er de warme gezeefde door.
- Verwarm dit al roerend, au bain marie of op een laag vuur, tot de crème bindt en aan de lepel kleeft.
- laat deze hazelnootsaus onder af en toe roeren afkoelen.
- Zet de mokkaparfait ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast.
- Stort de parfait op een schaal en strooi er de over.
- Snijd de parfait in plakken en serveer met de saus.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1117 kcal | 55% | 4468 kcal |
Vetten | 72 g. | 103% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 83 g. | 92% | 332 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |