Doe de in de beslagkom samen met de , vanillepoeder en het zout(1 snufje)(1 theelepel).
Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden.
Doe de bloem(150 gram) en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het
beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld.
Doe het beslag in een met boter(250 gram)(1 stuk) ingesmeerde en met paneermeel(1 stuk) bestrooide springvorm.
Laat gedurende ca. 40 minuten bakken op 150 graden.
Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel(1 stuk) bestrooid rooster laten afkoelen.
Los de koffie, suiker(2 eetlepels)(150 gram)(200 gram) en het zout(1 snufje)(1 theelepel) op in een half kopje water(1 kopje).
Doe de boter(250 gram)(1 stuk), suiker(2 eetlepels)(150 gram)(200 gram), oploskoffie(5 eetlepels) en zout(1 snufje)(1 theelepel) in de beslagkom.
Laat zolang draaien tot de crème een mooie lichte kleur heeft gekregen.
Snij de taart in 3 ongeveer even dikke plakken.
Besmeer de onderste plak met een laag mocca, leg de tweede plak hierop en smeer die ook in met mocca.
Vervolgens eerst de zijkant insmeren met mocca en dan de taart als een wiel door de hagelslag(1 stuk) rollen.
Hierna de bovenkant nog besmeren met de mocca.
Klop de slagroom(200 milliliter) met de suiker(2 eetlepels)(150 gram)(200 gram) stijf en spuit met behulp van een spuitzak mooie toeven over de bovenkant.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
paneermeel en hagelslag kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, vanille suiker, suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, vanille suiker, suiker, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in hagelslag
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (6)
Mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5.7 / 10 in 6 recensies RESET
Is lekker maar de mokka smaakt erg naar koffie.
Peter 4 oktober 2014
Ik geef een goed, omdat ik het heerlijk vind.
Anna 19 juni 2014
Dit receptuur geprobeerd, veel te simpel uitgelegd en het deeg was veel te hard. mokka crème volgens de bereiding gedaan maar was veel te dun. de koffie oplossing moet niet warm toegevoegd worden en o... Lees reactie
Karel 21 september 2013
De taart smaakte naar alleen eieren.
Peter 13 september 2012
Er staat bij de vorm boter maar hoeveel gram boter is dat?
Kimmy 29 mei 2012
Moet je de oven ook voorverwarmen?
21 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.