Mokkataart
- Herkomst Duitsland
- Categorie Taart en gebak
- Mokkataart recepten
- Bereiden
- Kookboek van roos99
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed als eerste de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Splits vervolgens de .
- Klop het eiwit stijf met een snufje en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram en 1 zakje toe.
- Spatel de eidooiers er een voor een door.
- Zeef de en het boven een kom en spatel ze door het deeg.
- Strijk de helft van het deeg in de vorm en spatel 1 eetlepel cacaopoeder door de rest van het deeg.
- Verdeel met een theelepel de klodders cacaodeeg op het blanke deeg.
- Klop met de vorm 1-2 keer op het werkblad, zodat het chocodeeg een beetje zakt.
- Bak de bodem ca. 25 minuten in de oven op gas stand 2 en laat hem afkoelen.
- Snijd de bodem horizontaal doormidden.
- Klop 750 milliliter em espressopoeder stijf.
- Voeg beetje bij beetje toe, 2-3 eetlepels en 1 zakje .
- Strijk 1/3 van deze creme over de onderste deegbodem.
- Leg het ander deeg hier bovenop.
- Bestrijk de bovenkant met de rest van de creme en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast.
- Klop 200 mililiter stijf en doe hem in een spuitzak met grote opening.
- Versier de taart met toefjes , choco-mokkabonen en zilveren kralen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Wiener mokkataart41u10m
-
Recept
Mokkataart440m
-
Recept
Mokkataart41u20m
Variaties op Mokkataart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Mokkataart | 5 | Taart en gebak |
Wiener mokkataart | 1 | Taart en gebak |
Stevige chocolade-mokkataart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 94 kcal | 4% | 1504 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 160 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |