De oven voorverwarmen op 175 graden celsius.
De bodem van een springvorm (24 cm) invetten.
Voor de biscuit de eiwitten stijfkloppen.
De eidooiers met het , de suiker(100 gram) en de vanillesuiker(1 zakje) tot een dikke crème kloppen.
De eiwitten toevoegen.
De maïzena met de bloem zeven en erover strooien.
Alles voorzichtig vermengen, direct in de vorm doen en glad strijken.
Midden in de oven 40 minuten bakken.
De biscuit uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
Voor de mokka crème water(0.5 deciliter)(6 eetlepels) en poedersuiker(150 gram) in een pannetje tot stroop koken.
De eidooiers luchtig kloppen.
De hete stroop onder voortdurend roeren geleidelijk toevoegen.
De koffie oplossen in 2 eetlepels heet water(0.5 deciliter)(6 eetlepels) en bij de eiercrème doen.
Af laten koelen.
Daarna de boter erdoor roeren en met koffielikeur(3 eetlepels) op smaak brengen.
De biscuit in drie lagen verdelen.
De lagen met rum(0.5 deciliter) besprenkelen en met mokka crème bestrijken.
Op elkaar zetten.
De taart rondom met mokkacrème bestrijken en de bovenkant met behulp van een spuitzak garneren.
Het amandelschaafsel(70 gram) tegen de zijkant van de taart drukken en de bovenkant met chocoladeblaadjes garneren.
Tot het garneren op een koele plaats bewaren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, rum
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.