Mokkataart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de mokka-crème:

En verder:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 175 graden celsius.
    De bodem van een springvorm (24 cm) invetten.
    Voor de biscuit de eiwitten stijfkloppen.
    De eidooiers met het , de en de tot een dikke crème kloppen.
    De eiwitten toevoegen.
    De maïzena met de bloem zeven en erover strooien.
    Alles voorzichtig vermengen, direct in de vorm doen en glad strijken.
  2. Midden in de oven 40 minuten bakken.
    De biscuit uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
    Voor de mokka crème en in een pannetje tot stroop koken.
    De eidooiers luchtig kloppen.
    De hete stroop onder voortdurend roeren geleidelijk toevoegen.
    De koffie oplossen in 2 eetlepels heet en bij de eiercrème doen.
  3. Af laten koelen.
    Daarna de boter erdoor roeren en met op smaak brengen.
    De biscuit in drie lagen verdelen.
    De lagen met besprenkelen en met mokka crème bestrijken.
    Op elkaar zetten.
    De taart rondom met mokkacrème bestrijken en de bovenkant met behulp van een spuitzak garneren.
    Het tegen de zijkant van de taart drukken en de bovenkant met chocoladeblaadjes garneren.
    Tot het garneren op een koele plaats bewaren.
25
25
25

Variaties op Mokkataart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Mokkataart
VariatieAantalGang
Mokkataart5Taart en gebak
Wiener mokkataart1Taart en gebak
Stevige chocolade-mokkataart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
298 kcal
14%3576 kcal
Vetten
15 g.
21%180 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
18%36 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mokkataart