Molshoop in

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Kook de zo'n 25 minuten en giet goed af.
    Bak de spekblokjes in een klein klontje boter (of braadvet) en voeg ze toe aan de .
  2. Stamp het geheel fijn.
    Giet er een (paar) flinke scheut(en) aan toe en ga door met stampen tot er een zachte massa ontstaat.
  3. Niet te dun maken!
    Breng op smaak met een klein beetje , beetje , knoflook en flink veel .
    Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de puree.

    Ontdooi de .
  4. Giet zoveel mogelijk vocht af en voeg toe tot de redelijk 'droog' is.
  5. Breng op smaak met en een klein beetje .
  6. Verdeel in de ovenschaal.

    Kook de hard, pel ze, halveer ze en verdeel over de met de bolle kant omhoog.
  7. Druk ze in de .

    Verdeel de resterende puree in de ovenschotel.

    Maak 1 a 2 flinke eetlepels aan met een flinke scheut .
    Laat een 100 gr boter smelten in een pannetje tot ze goudbruin ziet.
  8. Voeg ongeveer 500 ml toe, en breng al roerend aan de kook.
    Pan van het vuur halen en de aangemaakte toevoegen.
  9. Op gematigd vuur roeren tot er een stevige saus ontstaat.
    (Pas de saus aan in dikte door er meer of aan toe te voegen).
  10. Breng op smaak met flink , en .
    Giet in de ovenschaal.
    Verdeel de geraspte over de saus.

    Ongeveer 40 minuten in de oven, tot de saus/ goudbruin kleurt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kaas, paneermeel, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, melk, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
714 kcal
35%2856 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Molshoop in 't groen