Mon Chou-notentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Zeef de met het boven een kom.
- Roer de erdoor.
- Voeg de koude in stukjes toe aan de en meng goed door elkaar.
- Splits het ei, voeg de eidooier met 2 eetlepels ijskoud water toe aan het deeg en kneed het geheel snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een ingevette quiche vorm (doorsnede 26 cm). - Prik gaatjes in de bodem, bekleed het deeg met bakpapier en strooi er een blinde vulling in (bijvoorbeeld gedroogde erwten).
- Bak de bodem 1 richel onder het midden van een voorverwarmde oven (200 graden celsius) ca. 15 minuten voor.
- Neem uit de oven en verwijder de blinde vulling en het bakpapier.
Maak intussen de vulling. - Week de ca. 15 minuten in heet water.
Hak alle noten grof.
Klop de los met de en de . - Klop de samen met de los en klop ze met een mixer goed door het monchoumengsel.
- Laat de uitlekken in een zeef.
- Meng de gehakte noten en de door de vulling.
- Klop het overgebleven eiwit van het deeg stijf en spatel door de vulling.
Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart 1 richel onder het midden van voorverwarmde oven (200 graden celsius) in 30 minuten goudbruin en gaar. - Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rabarbertaart met mon chou435m
-
Recept
Mon Chou-taart met vlaaivulling42u
-
Recept
Mon chou taart415m
-
Recept
Mon Chou taart41u15m
-
Recept
Zwitserse notentaart41u5m
-
Recept
Notentaart440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, monchou, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pistachenoten, amandelen, hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, monchou, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 297 kcal | 14% | 2970 kcal |
Vetten | 19 g. | 28% | 190 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |