Monchou taart met abrikozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine.
    Schep 5 eetlepels koekjeskruim in een kommetje en bewaar dit voor de garnering.
    Vet een springvorm in met boter.
    Smelt de rest van de boter en roer dit door de koekjes.
    Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en laat de koekbodem op stijven in de koelkast.

    Verwarm de oven voor tot 170 graden C.

    Laat de abrikozen goed uitlekken.
    Snijd de helft van de abrikozen in kleine stukjes en schep dit door de abrikozenjam.
    Verdeel dit over de taartbodem en zet hem weer in de koelkast.

    Roer de suiker door de monchou en klop er een voor een de eieren door.
    Verdeel het monchou-mengsel over de taartbodem.

    Bak de taart in 40 minuten tot de vulling is gestold.
    Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
    Verwijder de rand van de springvorm.

    Snijd de rest van de abrikozen in reepjes en verdeel ze in een cirkel over de taart.
    Garneer de taart met de achtergehouden koekkruimels.

    slanktip:
  2. vervang de helft van de door magere kwark.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Monchou taart met abrikozen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ga hem vanavond maken. Ik ben benieuwd hoe monchou in de oven is. Wel ga ik hem maken met kersen i.p.v. abrikoos. Ik laat het weten hoe het gegaan is en of het lekker was Hilco
Hilco 19 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
278 kcal
13%1112 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Monchou taart met abrikozen