Monchoutaart met bananen en caramelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Keukengerei:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Taartbodem
    1.
  2. Zo meteen hebben we de oven nodig.
  3. Laat de oven alvast voorverwarmen op 180°C.
    2.
  4. Zet een pannetje op een laag vuur en laat de 75g smelten.
    3.
  5. Meng de koekkruimels, 4 eetlepels en de gesmolten margarine in een kom.
    4.
  6. Druk het mengsel aan in de bodem van een ingevette ovenschaal.

    Monchoutaart
    De bereiding van deze monchoutaart duurt iets langer dan bij andere varianten.
  7. Deze monchoutaart moet namelijk nog bakken in de oven.
  8. Daarnaast moet de topping ook zelf worden bereid.
  9. Het is het wachten waard, want deze monchoutaart is heerlijk!

    1.
  10. Neem een andere kom en meng de met de 150g suiker.
  11. Blijf roeren totdat het een gladde massa is.
    2.
  12. Voeg de een voor een toe.
  13. Roer vervolgens het -extract en de geprakte erbij.
    3.
  14. Giet de vulling over de koekkruimelbodem.
    4.
  15. Laat deze halve monchoutaart ongeveer 30 minuten in de oven bakken.
    5.
  16. Vervolgens moet je het af laten koelen en voor minsten 3 uur in de koelkast zetten.
    6.
  17. Meng de en de -toffees in een pan op een middelhoog vuur.
    7.
  18. Roer regelmatig in het karamelmengsel totdat de toffees gesmolten zijn.
    8.
  19. Haal de monchoutaart uit de koelkast en garneer deze met verse plakjes .
    9.
  20. Besprenkel de taart met de toffeesaus en geniet van je heerlijke monchoutaart!

    Tip:
  21. Gebruik eventueel gesmolten chocolade als saus.
  22. Zo heb je wat afwisseling!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter of margarine, roomkaas, koffiemelk kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine en koffiemelk kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en koffiemelk
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
337 kcal
16%3370 kcal
Vetten
26 g.
38%260 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Monchoutaart met bananen en caramelsaus