Mosselen achter glas

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Spoel de .
  2. Maak de groenten schoon en snijd in stukken.
  3. Fruit de gesneden groenten in de en blus af met het .
  4. Doe de bij de groenten.
  5. Kook de gaar.
  6. Bewaar het kookvocht!Laat de afkoelen en haal ze uit de schelp (bewaar 8 voor garnering).
  7. Maak de saus door het mosselvocht tot de helft in te koken en te zeven.
  8. Hak het zeer fijn.
  9. Maak van de mini bolletjes m.b.v van een pommes parisienne.
  10. Meng en tot een balletje (beurre manie).
  11. Fruit de sjalot in een klein beetje met de kerrie en bak kort.
  12. Voeg het ingekookte mosselvocht toe.
  13. Bind de saus met beurre manie, doorkoken zodat de gaar wordt.
  14. Voeg naar smaak gembersap en toe en breng eventueel verder op smaak met en .
  15. Als laatste de appelstukjes toevoegen.
  16. Hak de fijn .Neem de amuse-glaasjes en vul 1/4 met de saus.
  17. Bestrooi met .
  18. Stapel hierop de 4 per persoon en garneer met de achtergehouden mosselschelp.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
37 kcal
1%296 kcal
Vetten
3 g.
4%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosselen achter glas