Mosselen in het zuur
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Mosselen recepten
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Dit gerecht kunt u maken van een restje gekookte maar ook prima om een voorraadje van aan te leggen.
- schoonspoelen en paar uur in water laten staan.
- In een grote pan de , , een gesneden , , stukje en de doen.
- Met een deksel erop de mosselen in eigen vocht aan de kook brengen:
- zodra ze koken de pan omschudden.
- De op een zacht vuur ongeveer 10 minuten laten koken.
- Regelmatig omschudden.
- De zijn klaar, wanneer de schelpen open zijn.
- uit de schelpen nemen en ze laten afkoelen.
- Koud in schone potjes doen met daartussen witte , plakjes en een of twee laurierbladeren.
- De potjes bijvullen met een verhouding van twee delen water op drie delen .
- De moeten goed onder het vocht staan.
- Drie dagen in de koelkast bewaren om de smaak goed door te laten trekken.
- De potjes zijn een paar weken houdbaar,
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 442 kcal | 22% | 442 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 67 g. | 25% | 67 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |