Mosselen in kerrieroomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Groenten snijden en wassen.
  2. goed wassen.
  3. Van en een bindsausje maken.
    Doe de in een grote pan en laat die smelten.
    Dan de groenten, en erbij en laat het geheel ca. 15 minuten op kleine stand sudderen.
    Goed in de gaten houdenen en af en toe met een houten lepel roeren zodat je verkleuren voorkomt.
    Giet er dan de bij en breng alles aan de kook.
    Dan weer op klein vuur voor 10 minuten.
    Daarna de erbij, overstrooien met en en goed aan de kook laten ca 10 minuten.
    Schud ze wel een paar keer goed om.
    Giet de goed af, vang het vocht op in een sauspan, maar laat een klein beetje vocht bij de want die zetten we nog even op klein om het warm te houden.
    Laat het mosselvocht aan de kook komen.
  4. Het bindpapje er voorzichtig bij doen en goed blijven roeren.
    Het geheel moet mooi glad zijn.
    Als laatste de slagroom, , en eventueel nog wat erbij doen.
  5. Goed roeren en doorwarmen.
    Eventueel nog wat binden met de rest van het bindpapje.
    Saus over de gieten maar wel verdelen.
    Nog even goed omschudden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij en bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • melk, boter, koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%784 kcal
Vetten
25 g.
36%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%122 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosselen in kerrieroomsaus