Mosselen met citroen en witbier
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Mosselen recepten
- Bereiden
- Kookboek van toineke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snij de , bladselder en zeer fijn en voeg takjes en blaadjes toe.
- Verwijder de schil van de .
- Snij ook deze in zeer fijne puntjes en voeg toe aan de aromatische mengeling.
- De spoelen, schrobben en de baarden verwijderen.
- Giet een flinke scheut in een ruime kookpot, voeg het klontje toe en verhit op een hoog vuur.
- Eens het klontje volledig is gesmolten een eerste laag toevoegen en dan een laag van de mosselgroenten.
- Af en toe kruiden met een flinke draai van de pepermolen en een weinig .
- Ga zo verder tot de kookpot tot ongeveer drievierde is gevuld.
- Alles 5 minuten onder deksel op groot vuur koken.
- Opschudden, het sap van een halve citroen en 25 centiliter toevoegen en nog een tweetal minuutjes op het vuur laten tot alle open staan.
- De inhoud van de pan onmiddellijk verdelen in voorverwarmde diepe kommen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Thuis mosselen eten435m
-
Recept
Traditioneel gekookte mosselen met remouladesaus455m
-
Recept
Roergebakken gedroogde tomaat met mosselen420m
-
Recept
Tisrya dum masala (gekruide mosselen)450m
-
Recept
Risotto met mosselen425m
-
Recept
Gestoofde kabeljauw met tomaat, citroen en peterselie420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 72 kcal | 3% | 288 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |