Mosselen met spinazie en kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Wok
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Was de en breek de dikste stelen af.
- Maak de zo droog mogelijk (slacentrifuge).
Smelt 15 gram in een wok. - Voeg de toe en laat de bladgroente 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken.
- Strooi er wat over.
- Laat de in een zeef uitlekken en druk er, nadat de is afgekoeld, met een platte hand nog zoveel mogelijk vocht uit.
Breng intussen de room aan de kook en voeg er, onder voortdurend roeren, de helft van de kaas en de mosterd aan toe.
Rooster de sneetjes licht goudbruin en bestrijk ze aan een zijde met . - Verdeel er vervolgens de gebakken over en schik de gekookte er bovenop.
- Schep daarna de saus erover en bestrooi de gerechten met de rest van de geraspte kaas.
Leg de sneetjes op een bakplaat en plaats deze onder een reeds hete grill. - Haal de sneetjes uit de oven zodra de kaas is gesmolten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood en spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- brood, boter, goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kookroom, goudse kaas
- goudse kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in zaanse mosterd
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kookroom, goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in zaanse mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 450 kcal | 22% | 900 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 74 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 22 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |