Mosselen op de wijze van de visservrouw
- Herkomst Spanje
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Mosselen recepten
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd , een ui en de prei in grove stukken en de wortel in dunne plakken.
- Doe deze groenten met peterseliestengels, laurier en wat en in een (mossel)pan.
- Giet hierover 2 wijn en een beetje water.
- Laat dit geheel 10 minuten in de gesloten pan koken.
- Snijd 1 ui en 1 geschilde in kleine blokjes.
- Met wat in een steel pannetje de en fruiten en daaraan de bloem alroerend toe te voegen.
- Maak de roux gaar in ± halve minuut en laat afkoelen.
- Maak schoon en kook deze samen met de groenten/wijn-bouillon 10 minuten.
- Giet de af en vang het kookvocht op.
- Verwijder de lege helft van de mossel.
- Leg de gevulde helften op een grote platte schaal.
- Vis de plakken wortel uit de groenten en snijd deze in kleine blokjes.
- Voeg aan de koude roux de gesneden blokjes wortel toe en het warme kookvocht van de .
- Maak hiervan een saus en voeg een beetje toe.
- Op smaak maken met , en eventueel wat paprikapoeder en citroensap.
- Strooi wat gehakte peterselie door de saus en schep de saus over de .
- Zet het geheel enkele minuten onder de hete grill.
- Serveren met stokbrood of ciabatta en droge witte wijn.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 109 kcal | 5% | 436 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |