Mosselloempia

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Wok
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dep de kosselen droog met keukenpapier en snijd de groeten in dunne reepjes.
  2. Kook de beetgaar, spoel deze koud af om plakken te voorkomen en laat het goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de in een wok en bak hierin de groenten even op een hoog vuur.
  4. Haal de wok van het vuur en spatel de erdoor.
  5. Laat de groenten uitlekken in een grote zeef en meng de en de fijngesneden erdoor.
  6. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
  7. Leg daarna een loempiavelletje op je werkblad met de punt naar je toe.
  8. Leg dan een kwart van de vulling op de onderste helft van het deeg maar laat de punt vrij.
  9. Vouw de linker en de rechter overlappend naar elkaar toe.
  10. Rol de loempia op van onder naar boven en druk het bovenste (bevochtigde) puntje iets aan.
  11. Doe dit met elk loempia velletje.
  12. Leg de loempia's op een plasticfolie, bestrooi ze met , dek ze af en leg ze in de koelkast. (Het liefst doe je ze een uurtje in de vriezer)Maak de vulling voor de saus door de geschilde en de in kleine blokjes te snijden.
  13. Pureer deze in een mengbeker met de basilicumazijn en de .
  14. Giet dit door een fijne zeef, roer de en de creme fraiche erdoor en breng het op smaak met en .
  15. Klop de saus tot het voldoende gebonden is.
  16. Frituur de loempia's ongeveer 5 minuten in frituurvet van 180 graden C.
  17. en dien het op met de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillonpoeder
  • visbouillonpoeder en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in loempiavellen en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillonpoeder en mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillonpoeder en mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillonpoeder
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillonpoeder en mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
320 kcal
16%1280 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosselloempia