Mosselsoep met bokbier
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Mosselsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
Bereidingswijze
- wassen onder stromend water.
- Kapotte en die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
- in mosselpan leggen.
- erbij schenken en afgedekt in 6-8 min.
- koken tot alle openstaan ( die niet zijn opengegaan weggooien).
- uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom.
- Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
- toevoegen en al omscheppend bakken tot slinkt.
- erdoor roeren en erboven zeven.
- Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
- en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper.
- even in soep meewarmen.
- Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden .
- Serveren met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Romige mosselsoep430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine en kippenbouillon
- kippenbouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine en stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en stokbrood
- vloeibare margarine, kippenbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vloeibare margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine, kippenbouillon, stokbrood
- Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 246 kcal | 12% | 984 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |