Mosterd loempia

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Wok
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Leg de uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  2. De koken in water en als ze goed gaar zijn, laten afkoelen in koud water.
  3. Met je handen de kip "fijnplukken"in grotere en kleinere stukken.
  4. Maak een wrijvende beweging.
  5. Bestrooi de kip met en .
  6. Snijd alle groenten heel fijn of gebruik hiervoor de keukenmachine.
  7. Ook de taugé fijnsnijden.
  8. Snijd de rode in de lengte door en haal de zaadjes eruit.
  9. Snijd de rode dwars in dunne sliertjes.
  10. Laat een wok of grote braadpan heet worden en voeg een beetje toe.
  11. Voeg de toe en laat even aanfruiten.
  12. Voeg daarna de groenten, taugé en rode toe.
  13. Doe de kip erbij en zet het vuur op laag.
  14. Laat het geheel ca. 10 minuten op een laag vuur staan.
  15. Doe er 2 koffielepels bij en roer het geheel goed door.
  16. Daarna doe je er 3 flinke eetlepels milde bij en roer je het geheel weer goed door zodat er een ‘smurrie’ ontstaat.
  17. Proef of de vulling goed op smaak is.
  18. Eventueel op smaak brengen naar eigen keuze.
  19. Haal de pan van het vuur.
  20. Pak één loempiavel en schep een hoopje vulling in het midden van het loempiavel (ca. 1,5 à 2 eetlepels) en vouw het geheel dicht.
  21. Zorg ervoor dat het loempiavel niet breekt en dat je aan elke kant minstens één keer een vel hebt gedaan i.v.m.
  22. de stevigheid!
  23. Je kunt de loempia’s nu bakken of laat ze in de koelkast staan voor eventueel later bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in loempiavellen
  • curry en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in soepgroenten
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%1604 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mosterd loempia's